تجربیات آشپزی من

ماه رمضان
نویسنده : نبوی - ساعت ۱٠:٤٢ ‎ق.ظ روز ۱۳۸۸/٥/۳۱
 

((((((( ماه ضیافت الهی بر تمام روزه داران مبارک )))))))

                  التماس دعا


 
comment نظرات ()

 
فرنی نارگیلی
نویسنده : نبوی - ساعت ۱٠:۳۸ ‎ق.ظ روز ۱۳۸۸/٥/۳۱
 

 

فرنی نارگیلی

 

مواد لازم :

نشاسته گل :7 قاشق غذا خوری پر

شیر        : 6لیوان

شکر        :1لیوان

آب          :3/2 لیوان

کره          :250 گرم

گلاب        :4/1 لیوان

هل ساییده   :نصف قاشق چایخوری

پودر نارگیل:نصف لیوان

 

طرز تهیه:

ابتدا نشاسته را در آب حل کرده وقتی خوب صاف شد شیر را به آن اضافه می کنیم و در روی حرارت خیلی ملایم تند تند هم می زنیم تا ته نگیرد سپس وقتی نسبتا سفت شد شکر را به آن اضافه کرده وهم می زنیم سپس کره و گلاب وهل را به آن اضافه می کنیم وآخر سر هم پودر نارگیل را به آن می افزاییم ومواد را خیلی کوتاه هم می زنیم وفرنی را داخل ظرف می ریزیم وپس از سرد شدن روی آن را تزیین می کنیم.

 

 

       

 

شما میتوانید کمی زعفران آب شده درون آن بریزید تا فرنی زعفرانی نارگیلی داشته با شید

 


 
comment نظرات ()

 
خورش هویج قیمه
نویسنده : نبوی - ساعت ۱٢:٥٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٥/٢٦
 

 

 

 

خورش هویج قیمه

 

مواد لازم برای 4تا 5 نفر

 

لپه                       3/2لیوان

لیمو عمانی              2عدد

رب گوجه فرنگی      3 قاشق غذا خوری

فلفل سیاه                 نصف قاشق مربا خوری

هویج متوسط           2 عدد

گلاب وهل             مقداری

پیاز                    یک عدد درشت

گوشت قیمه ای        300 گرم

آب                      4تا 5 لیوان

 

 

طرز تهیه :

 

ابتدا پیاز را خرد کرده وبا روغن  جامد یا مایع تفت می دهیم

 

 سپس پیاز که طلایی شد لپه های

 

شسته شده را به آن اضافه میکنیم وسرخ می کنیم ولی باید

 

 توجه داشت که تغییر رنگ ندهد

 

سپس گوشت های قیمه ای را به آن اضافه می کنیم وآن را نیز

 

 با بقیه مواد تفت می دهیم  سپس

 

فلفل ورب  را به مواد اضا فه کرده وخوب سرخ می کنیم

 

 سپس لیمو عمانی را به داخل قابلمه

 

می اندازیم و4 لیوان آب را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم

 

در حرارت ملایم به مدت 5/1

 

  ساعت بپزد . در این مدت هویج ها را پوست کرده وبصورت

 

 خلالی در می آوریم ودر

 

مقداری روغن سرخ می کنیم و داخل قابلمه

 

( البته پس از 5/1 ساعت پخت )  میریزیم و می

 

 گذاریم  تاغذا به مدت 5/1 ساعت دیگر بپزد قبل از کشیدن غذا

 

در ظرف کمی گلاب وهل

 

 

ساییده شده به غذا اضافه می کنیم.

 

چند نکته:

 

1-شما میتوانید لپه را جوشانده وسپس آب آن را خالی کرده وبعد سرخ کرد.

 

2- در اینجا من میزان روغن را نگفتم چرا که بعضی از خانواده ها

 

 غذای چرب تری می خورند.

 

3-اگر موقع کشیدن غذا دیدید غذا جا نیفتاده است کمی در قابلمه

 

 را باز کنید تا آب اضافی آن تبخیر شود.

 

               Image Hosted by Free picture hosting at www.iranxm.com


 
comment نظرات ()

 
مرغ مجلسی
نویسنده : نبوی - ساعت ٦:٠٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٥/٢٤
 

 

 

مرغ مجلسی

 

مواد لازم برای4نفر

مرغ      ران وسینه

پیاز        2عدد متوسط ونگینی خرد شده

سیر        1تا دو حبه ورقه شده

مخلوط نمک/ فلفل/ پودر تخم گشنیز وزیره سیاه    یک ویک دوم قاشق چایخوری

محلول زعفران       یک قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی  2تا 3 قاشق سوپ خوری

آب    یک سوم پیمانه

روغن مایع وکره      5 قاشق سوپ خوری

 

طرز تهیه :

 

ابتدا2 قاشق سوپ خوری روغن مایع در قابلمه می ریزیم سپس

 

 پیاز های خرد شده را در آن سرخ می کنیم . البته فقط کمی سر

 

 تفت می دهیم سپس مرغ ها را نیز با پیاز ها کمی تفت می دهیم

 

محلول زعفران را درون آن می ریزیم وآب را به آن اضافه می کنیم

 

ومیگذاریم تا یکی دو ساعت در درجه حرارت خیلی کم بپزد تا 

 

 غذا با آب خود مرغ پخته شود .

وقتی مرغ پخته شد آب آن را برمیداریم وکنار میگذاریم .در ظرف

 

 دیگری 3 قاشق کره را با مخلوط پودر ها کمی تفت می دهیم سپس

 

 رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم و آن را با پودر ها تفت

 

 میدهیم آب مرغ را داخل آن می ریزیم ومی گذاریم تا خوب پخته شود

 

 ولی توجه شود این هم در حرارت خیلی پایین باید پخته شود.سپس

 

 مواد را روی مرغ ها میریزیم وسرو می کنیم.

 


 
comment نظرات ()

 
خیار شور در منزل
نویسنده : نبوی - ساعت ۳:٥۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٥/٢٢
 

خیار شور در منزلخوشمزهخوشمزه

مواد لازم :

دبه 2 کیلویی          

خیار  1.5 تا 2کیلو

آب جوشیده سرد شده

2 مشت نمک  برای دبه 2کیلویی

گلپر یک قاشق چای خوری ÷ر

سرکه سفید نصف استکان

شوید ،جعفری،نعنا هرکدام چندین پر

برگ انگور وبرگ آلبالو به مقدار لازم

سیر یک قوزه متئسط

فلفل یک قاشق چای خوری

 

طرز تهیه :

ابتدا در ته دبه مقداری برگ انگور وبرگ آلبالو می گذاریم .یرگ ها خیار شور را ترد وخوشمزه می کنند. سپس خیار هارا ( البته هرچه کوچکتر بهتر) در داخل دبه می چینیم تا پر شودسپس تمام مواد را داخل آن می ریزیم ورویش را با برگ های سبزیجات وبرگ انگور وآلبالو پر می کنیم وسپس یک روز درب آن را باز می گذاریم پس از یک روز درب آن را اول با پلاستیک خوب محکم می کنبم سپس درب خود قوطی را می بندیم ودر جای نسبتا گرمی دور از حرارت می گذاریم که تقریبا 10 روزه یا کمتر خیار شور ها قابل خوردن می شوند.

 

چند نکته:

 

1-     اگر سبزی تازه در اختیار نداشتید می توانید از سبزی خشک استفاده کنید.

2-     چنانچه یکی از برگ ها هم نبود میتوان باز هم خیار شور خوشمزه ای داشت.

3-     ظرف های شیشه ای هم می تواند جایگزین خوبی بجای دبه های پلاستیکی باشد.

4-     چنانچه از ظرف شیشه ای استفاده کردید مدت زمان بیشتری میبرد تا خیار شور ها آماده خوردن شوند.

5-     اگر مکان شم سرد بود باز هم رسیدن خیار شور ها کمی طول می کشد.

6-     اگر طعم آویشن را دوست دارید می توانید یک قاشق چای خوری آویشن به مواد اضافه کنید

٧-نکته دیگر اینکه در مدتی که ظرف را برای رسیدن خیار شور ها کنار می گذارید یک ظرف دیگر زیرش بگذارید تا اگر احیانا آبی از سر آن خارج شد جایی را کثیف نکند.خوشمزهخوشمزه


 
comment نظرات ()

 
نکات ریز آشپزی (درمورد تخم مرغ )
نویسنده : نبوی - ساعت ٢:٤٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/٥/٦
 

 

نکات ریز آشپزی  (درمورد تخم مرغ )

 

1-     اگر در مورد آب پز کردن تخم مرغ شک دارید که آیا پخته است یا

نه ویا به عبارتی سفت شده است ، کافیست آنرا به چرخانید اگر

تخم مرغ چرخید  پخته است ولی اگر از این کار شانه خالی کرد

نپخته است

2-     هنگام پختن خاگینه یا املت برای هر تخم مرغ یک قاشق

چایخوری آرد اضافه کنید ، تخم مرغ پف کرده ومنظره دلچسبی را

پیدا می کند.

3-     اگر سفیده تخم مرغ به هردلیلی زیاد در خانه دارید میتوانید آنرا

داخل ظروف پلاستیکی در دار در فریزر نگاه داری تا مورد استفاده

مجدد قرار گیرد.


 
comment نظرات ()