تجربیات آشپزی من

خوراک زبان با سس مخصوص
نویسنده : نبوی - ساعت ٧:٠۱ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٢٥
 

 

خوراک زبان  با سس مخصوص

مواد لازم برای خوراک :

یک عدد زبان گوساله متوسط

پیاز بزرگ :یک عدد نگینی خرد شده

برگ بو :چند برگ

رز ماری تازه یا پودر شده :کمی

سیر :2 حبه

فلفل سیاه :یک قاشق چایخوری

زنجفیل :نصف قاشق چایخوری

زیره سیاه یا سبز:نصف قاشق چایخوری

کرفس:یک پیمانه خرد شده

 

طرز تهیه :

ابتدا زبان را خوب شسته وغده های زیر زبان را جدا کرده وخوب

 تمییز می کنیم .سپس قابلمه را پر از آب می کنیم و می گذاریم

خوب بجوشد وکف های حاصل روی زبان را می گیریم .سپس آب

آن را خالی کرده و بقیه مواد را روی آن می ریزیم وتا نیمه پر از

آب می کنیم ومی گذاریم بجوشد وقتی جوشید حرارت را کم

می کنیم وتقریبا سه ساعت زمان لازم دارد تا خوب بپزد .البته

 زمان پخت به کوچکی وبزرگی زبان بستگی دارد .

وقتی خاطر جمع شدیم که زبان پخت آن را از قابلمه خارج کرده

وهمان طور که داغ است پوست می کنیم وبعد از پوست کردن

 آن را با یک چاقوی تیز برشهای اریب و یک سانتی می زنیم .بعد

 از برش کمی می گذاریم سرد شود وسپس در روغن داغ در

ظرف تفلون تفت خیلی کوتاهی می دهیم .

سپس آب های باقیمانده از زبان را اگر زیاد بود می گذاریم

بجوشد تا به یک پیمانه تقلیل پیدا کند .

مواد لازم برای سس روی زبان :

آب زبان :یک پیمانه

آرد نشاسته ذرت :یک قاشق غذا خوری

خامه :یک قاشق غذا خوری

رب گوجه فرنگی :یک قاشق غذا خوری

قارچ :200

فلفل دلمه ای : در صورت تمایل ،مقداری

نمک : مقداری

آبلیمو : مقداری

ابتدا آرد نشاسته ذرت را در مقدار کمی آب خوب حل کرده

وسپس آب زبان را به آنها اضافه کرده ومی گذاریم روی حرارت

ملایم بپزد سپس  قارچ ها را از عرض برش زده ودر مقداری

روغن کمی تفت می دهیم وداخل این مواد می ریزیم .سپس

 مواد را به دو قسمت کرده ، به یک قسمت از آنها رب گوجه

فرنگی  می زنیم وخوب می کنیم وکمی نمک وآبلیمو هم اضافه

کرده ومی توان روی زبانها ریخت . به سس سفید هم خامه را

اضافه کرده وکمی نمک و آبلیمو نیز به آن اضافه می کنیم و 

 می توانیم از این مواد روی زبان بریزیم . البته به صورت یک در

 میان .یعنی یک ردیف سس قرمز وردیف دیگر سس سفید

وبرای تزیین از انواع مختلف مواد غذایی می توانید استفاده کنید.

 


 
comment نظرات ()

 
رولت بادمجان
نویسنده : نبوی - ساعت ٦:٤۱ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/٢/۱۸
 

رولت بادمجان

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: 200 گرم

بادمجان :4 عدد متوسط

پیاز متوسط:1 عدد

نمک وفلفل :مقداری

پودر جوز هندی:یک قاشق مربا خوری

گوجه فرنگی :چند عدد

فلفل دلمه ای:سبز وزرد مقداری

سیر :2 حبه

جعفری خرد شده:2 قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

ابتدا بادمجان ها را پوست کرده وشسته ونمک می

زنیم .بعد از چند ساعت که تلخی بادمجان ها گرفته شد

آنها را دومرتبه می شرییم وخشک می کنیم وسپس

 برش طولی زده و سرخ می کنیم.

از طرف دیگر گوشت را با پیازوسیر رنده شده ونصفی از

 جوز هندی ومقداری نمک وفلفل وجعفری مخلوط کرده

وبه صورت بیضی های کوچک یا گلوله های کوچکی در

 آورده ویکی از برش های بادمجان را برداشته ودور هر

 کدام از این گوشت های آماده می پیچیم .

 

رولت بادمجان

 

ظرف پیرکسی نسوز را آماده کرده وکف ظرف را با گوجه

فرنگی های برش خورده پر می کنیم سپس رولت های

بادمجان های آماده را روی آنها می چینیم سپس فلفل

 دلمه ای های برش زده وبقیه جوز هندی ومقداری فلفل

 را روی آنها می ریزیم ونصف لیوان هم آب روی مواد می

 ریزیم ، روی ظرف را فویل کشیده رویش چند سوراخ

 ایجاد کرده، داخل فر با درجه دویست می گذاریم تا پخته

 شوند.وقتی غذا پخته شد باید آبش تقریبا تبخیر شده

باشد .

البته روی اجاق گاز هم می توان با حرارت ملایم این

 غذا را پخت.

این غذا رامی توان هم با برنج وهم بدون برنج سرو کرد.

 


 
comment نظرات ()

 
ماهی شکم پر 1 و2
نویسنده : نبوی - ساعت ۱٢:٠۱ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/٢/۱۳
 

 

ماهی شکم پر

 

 

مواد لازم برای روی ماهی:

 

 

ماهی قزل آلاکوچک:2عدد

 

 

رز ماری:2 شاخه اگر تازه بود

 

 

لیموترش:چند حلقه نازک

 

 

روغن زیتون یا مایع:2 قاشق غذاخوری

 

 

 

مواد لازم برای سس داخل شکم ماهی

 

خیار شور رنده شده:2قاشق مربا خوری

 

 

سیر :2 حبه پوره شده

 

 

برگ بو:یک عدد

 

 

روغن زیتون یا مایع:یک قاشق غذا خوری

 

 

فلفل سیاه :به مقدار دلخواه

 

 

آب لیمو ترش :یک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه:

 

ابتدامواد سس داخل شکم را با هم مخلوط می کنیم وبه داخل شکم

 

 

ماهی ا می زنیم سپس روی پوست ماهی را شیار هایی ایجاد می

 

 

 کنیم تا ماهی پخت بهتری داشته باشد سپس رز ماری وروغن زیتون را

 

 

 روی ماهی ها میریزیم وداخل سینی فر میگذاریم ورویش را فویل می

 

 

 کشیم وداخل فر به مدت30 دقیقه با درجه حرارت 200 درجه در طبقه

 

 

وسط فر می پزیم .بعد از این زمان پخت میتوان فویل را برداشت ودوباره

 

 

ماهی را داخل فر قرار دهیم تا رویش رنگ طلایی رنگی پیدا کند.

 

 

برای سرو ماهی وبرای تزیین آن میتوان از لیموترش قاچ شده وخلال

 

 

 سیب زمینی وزرشک همرا با برنج زعفرانی استفاده کرد.

 

 

البته تزیین سلیقه ایست.

 

نکته ها:

 

 

 

1-اگر رز ماری تازه در دسترس نداشتی می توانید از رز ماری خشک

 

 

شده به مقدار نصف قاشق چایخوری استفاده کنید.

 

 

2-برای زیبا تر شدن ماهی به مخلوط مواد گفته شده برای روی ماهی

 

 

میتوان مقدار کمی زعفران به آن اضافه کرد.

 

 

3- برای ترشی داخل شکم کاهی می توان از سرکه به جای آبلیمو

 

 

استفاده کرد.

 

 

4- مدت ودرجه داخل فر بستگی به فر منزل شما دارد چرا که انواع فر

 

 

مختلف است مواظب باشید ماهی نسوزد.

 

5-ماهی های بزرگتر به زمان پخت بیشتری نیاز دارند.

 

 

۶- منظور از پوره سیر سیر له شده یا بارنده پوره ای رنده شده است.

 

 

نکته

 

دستور شماره 2 برای داخل شکم ماهی

 

مواد لازم:

 

زرشک 2 قاشق غذا خوری

 

سیر له شده   یک حبه

 

گردوی خرد شده  2 قاشق غذا خوری

 

رز ماری  سر قاشق چایخوری

 

جعفری خرد شده  یک قاشق غذا خوری

 

نمک وفلفل  مقداری

 

وقتی شکم ماهی را با این مواد پر کردیم می توانیم شکم ماهی را با

 

نخ وسوزن بدوزیم وقبل از سرو آن را باز کنیم

 

  

 

 

 


 
comment نظرات ()

 
رولت گوشت
نویسنده : نبوی - ساعت ٩:۳۱ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٤
 

رولت گوشت

١-  مواد لازم برای رولت:

گوشت چرخ کرده : نیم کیلو

سیر له شده :2 حبه

پودر سوخاری:یک قاشق غذا خوری پر

آرد نان داخل باگت :2 قاشق غذا خوری

زرده تخم مرغ :یک عدد

نمک وفلفل:به میزان لازم

پیاز رنده شده :یک قاشق غذا خوری

 

 ٢-مواد لازم داخل رولت:

تخم مرغ آب پز:2 عدد

هویج آب پز :2 عدد متوسط

قارچ :سه عدد بزرگ

سیب زمینی آب پز:یک عدد متوسط

سبزی خرد شده مثل گشنیز وجعفری :2 قاشق غذا

خوری

کرفس خرد شده:سه قاشق غذا خوری

 

مواد لازم دیگر:

خامه :یک قاشق غذا خوری

ماست چکیده :یک تا دو قاشق غذا خوری

سس ما یونز :یک قاشق غذا خوری

آرد :به میزان لازم

روغن:برای سرخ کردن

سفیده تخم مرغ :یک عدد

رب گوجه فرنگی:یک قاشق غذا خوری

ابتدا مواد لازم برای خود رولت را با هم مخلوط می کنیم و

خوب ورز می دهیم .البته قبل از مخلوط کردن مواد اگر

بتوانید آب پیاز را بگیرید بهتر است.

مواد آماده شده را داخل یخچال می گذاریم ومواد داخل

رولت را آماده می کنیم.

برای داخل رولت ابتدا تخم مرغ را به وسیله تخم مرغ

خرد کن یا با دست خرد می کنیم .

 

 

سپس هویج ها وقارچ

 ها  را به صورت خلالی در می آوریم و سیب زمینی ها را

نیز خرد می کنیم وبا کرفس وسبزی مخلوط می کنیم

 

 

 

گوشت های آماده شده رولت را روی آرد پهن کرده واز

مواد آماده شده داخل آن می ریزیم ودولایه را رویه هم

می گذاریم وبه شکل استوانه درست می کنیم .تا جایی

 که اصلا منفذی در روی آن ایجاد نشود.

سپس روی آنها

 

 

کمی از سفیده زده شده با برس می مالیم وسپس کمی آرد رویش می پاشیم ودر روغن در

ظرف تفلون سرخ می کنیم.

البته همین که رویش طلایی شد سرخ کردنش

کافیست.

 

سپس رولت را داخل ظرف دیگری می گذاریم

 ورب را با نصف لیوان آب وکمی فلفل ونمک مخلوط کرده

وبرای چند دقیقه ای می گذاریم بجوشد و وقتی آب آن

غلیظ شد از روی اجاق برداشته وسرو می کنیم.

 مواد اضافی داخل رولت را با کمی سس مایونز وخامه

 و ماست چکیده مخلوط می کنیم ودور غذا را با آن تزیین

می کنیم.

 

 

 

لطفا در صورت درست کردن هر کدام از غذاها از کیفیت

آن مرا مطلع کنید.

متشکرم


 
comment نظرات ()