تجربیات آشپزی من

برنج با مخلوط قارچ و قلقلی
نویسنده : نبوی - ساعت ٦:٢٥ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۳/٢٦
 

پلو با قارچ و قلقلی

مواد لازم :

برنج :4 پیمانه

قارچ :300 گرم

گوشت چرخ کرده :250 گرم

پیاز متوسط: یک عدد

زعفران :مقداری

پسته خلال شده :3 قاشق غذا خوری

زرشک :3 قاشق غذا خوری

نمک :مقداری

کره :50 گرم

طرز تهیه:

ابتدا برنج را با مقداری نمک خیس کرده و به صورت صافی

درست می کنیم ودر فاصله ای که برنج دم می کشد

 مواد روی برنج را آماده می کنیم .

گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده ومقداری نمک

مخلوط کرده وبه صورت قلقلی در می آوریم و می گذاریم

 با مقدار کمی آب روی حرارت ملایم بپزد .سپس قارچ های

 برش زده را نیز به مخلوط اضافه کرده ومی گذاریم با

گوشتها کمی بپزد ولی له نشود وحالت خودش را از دست

 ندهد .سپس مقداری زعفران ساییده شده به مخلوط اضافه

کرده ومقدار کمی نمک هم به آن اضافه می کنیم وبا در

 باز می گذاریم تقریبا آبش تبخیر شود .سپس خلال پسته

وزرشک وکره را به آن اضافه کرده وقتی برنج آماده شد

 ودر دیس کشیدیم ،روی آن را با این مواد تزیین می کنیم .


 
comment نظرات ()

 
برگر گوشت وکالباس (کوردن بلو گوشت چرخ کرده)
نویسنده : نبوی - ساعت ۱٠:٥٤ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۳/۱٧
 

برگر گوشت وکالباس

 

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده:400 گرم

پیاز متوسط یا کوچک : 2 عدد

نمک :به میزان لازم

فلفل:یک قاشق چایخوری

پودر سوخاری :به میزان لازم

کالباس کوچک :14 عدد

پنیر گودا :چند عدد برش نازک

روغن برای سرخ کردن

طرز تهیه:

ابتدا گوشت را با پیاز رنده شده مخلوط می کنیم وخوب ورز

 می دهیم .سپس نمک وفلفل را به آن اضافه کرده وآنها را به

صورت دایره یا کتلت دایره ای در می آوریم .فقط باید توجه

 داشت که بزرگی آن کمی بزرگتر از کالباس کوچک ما

باشد .وقتی روی گوشت را صاف کردیم یک لایه کالباس

 ورویش یک یا چند ورقه پنیر گودا وروی آن یک کالباس دیگر

 می گذاریم ورویش را به اندازه مقدار گوشت قبلی

 می گذاریم تا مواد داخل آن دیده نشود و لای آن باز نباشد

 وترکی نداشته باشد .سپس گوشت آماده شده را در پودر

 سوخاری می گذاریم ودر روغن داغ  در ظرف تفلون سرخ

می کنیم.

 

نکته ها:

1-اگر موقع درست کردن وصاف کردن  گوشت ها ، گوشت

به دست چسبید ،کمی دست را مرطوب می کنیم

2- اگر دیدید موقع سرخ کردن خیلی برگر از هم باز شده

 می توانید بعد از پودر سوخاری آن را در تخم مرغ زده شده

بگذارید تا ترک هایش با آن پر شود .

البته بدون تخم مرغ خوشمزه تر می شود وظاهر بهتری را

 هم پیدا می کند

3- این غذا را می توانید با نان همبرگر نوش جان کنید.

 


 
comment نظرات ()

 
دلیل باز نشدن عکسها
نویسنده : نبوی - ساعت ٩:٠٤ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۳/۸
 

دوستان خوبم

 

با کمال شرمندگی اگر دیدید عکسی باز نشد بنده بی تقصیرم

 چرا که

من عکسها را از blogspot  آپلود می کنم و در مواقعی خاصچشمک

این سایت فیلتر می شود ومتاسفانه عکسها هم نمایش

 داده نمی شود ناراحت

ولی همین که فیلتر سایت برداشته می شود مشکل حل خواهد

 شد .به امید خدا

          متشکرم از همراهی همه


 
comment نظرات ()

 
با قلا پلو با گوشت
نویسنده : نبوی - ساعت ٤:٥٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۳/٦
 

با قلا پلو با گوشت

گوشت ماهیچه گوسفند  بدون استخوان :400 گرم یا

گوشت مرغ 5یا 6 تکه بزرگ

پیاز :یک عدد متوسط

باقلای سبز پوست کرده شده وبه صورت خلال در

 آمده: 2لیوان

شوید تازه: یک ونیم لیوان

سیر: دو حبه

برنج :4 پیمانه پلو پز

زعفران: مقداری

کره:50 گرم

نمک وفلفل سیاه وزرد چوبه :به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا گوشت های تکه شده را با پیاز  و فلفل وسیر می

گذاریم بپزد .وقتی خوب پخته شد کره را به آن اضافه

کرده ومی گذاریم با درب باز بجوشد تا به اندازه یک پیمانه

آب برایش باقی بماند .گوشت ها را خارج کرده وبا

 مقداری روغن کمی تفت می دهیم .کمی هم نمک به آن

اضافه می کنیم تا خوشمزه تر شود.سپس این گوشت

ها را داخل آب گوشت های باقیمانه می ریزیم  وکمی

هم زعفران روی آن می ریزیم وکمی می گذاریم

بجوشد .

سپس باقالی ها را آب پز یا بخار پز می کنیم البته باید

توجه داشت که نگذاریم باقالی ها له شوند بلکه یک زمان

 پخت کوتاه هم برایشان کافیست وتا هنوز خوب پخته

نشده کمی نمک به آن زده و آن را در صافی می ریزیم .

از طرف دیگر برنج خیس کرده با نمک را به صورت صافی

درست کرده وقبل از صاف کردن برنج باقالی ها را بدون

آب داخل برنج در حال جوش می ریزیم وبلافاصله برنج را

صاف می کنیم .اگر می خواهید برنج رنگی تری داشته

 باشید می توانید کمی از شوید ها را داخل برنج در حال

جوشیدن بریزید.

ته قابلمه را می توان سیب زمینی ویا ته دیگ زعفرانی

 ویا نان معمولی درست کرد .سپس روی آنها  یک طبقه

 برنج مخلوط با باقالی وکمی شوید روی آن پاشیده .این

 کار را در دوسه مرحله تکرار می کنیم  تا برنج ها تمام

شود.سپس  برنج را دم می کنیم .

بعد از آماده شدن برنج ها کمی محلول زعفران با کمی

 برنج مخلوط کرده وروی بنج های در دیس کشیده شده

 می ریزیم وهمچنین از آب های گوشت مخلوط با کره نیز

روی مواد می ریزیم تا غذا از حالت خشکی خارج

شود .گوشت ها را هم می توان دور غذا دورچین ویا لای

برنج گذاشت.

 

 

نکته :

شما می توانید به جای گوشت گوسفند از مرغ یا 

بوقلمون استفاده کنید

نکته دیگر اینکه شما می توانید از شوید فریز شده وخرد

شده ویا شوید خشک شده استفاده کنید .البته هر چیز

 تازه اش خوشمزه تر است.

دیگر اینکه برای باقلا هم می توانید از باقلای فریز شده

ویا خشک استفاده کنید .فقط باقلای خشک را باید چندین

ساعت قبل در آب خیس کرده وزمان پخت بیشتری می

برد.


 
comment نظرات ()

 
خورشت قیمه ی مشهدی
نویسنده : نبوی - ساعت ۸:٤۱ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۳/٥
 

 

خورش قیمه ی مشهدی


 

 

 

مواد لازم:

گوشت خورشتی:400 تا 500 گرم

لپه:یک لیوان یعنی تقریبا 225 تا 250 گرم

روغن مایع سرخ کردنی :نصف پیمانه

پیاز خلال شده :250 تا 300 گرم

لیمو عمانی :5 عدد

زرد چوبه :یک قاشق  چایخوری

فلفل سیاه سایید شده:یک  قاشق مربا خوری

رب گوجه فرنگی : دو ونیم قاشق غذا خوری

محلول زعفران :نصف پیمانه

 پودرجوز هندی:یک قاشق چایخوری

زنجفیل:نصف قاشق چایخوری

هل سبز ساییده شده:نصف قاشق چایخوری

دارچین :یک قاشق چایخوری

گلاب :یک چهارم پیمانه

 

طرز تهیه :

ابتدا پیاز ها را با روغن سرخ می کنیم وقتی پیاز ها

 تقریبا طلایی شد ،  لپه های شسته شده وآب گرفته

شده را به مواد اضافه کرده وسرخ می کنیم کمی مانده تا

طلایی شود که گوشت های خرد شده را نیز به آن

 اضافه کرده وسرخ می کنیم سپس تمام ادویه جات

را غیر از هل ومحلول زعفران وگلاب ،اضافه کرده وبا

 مواد سرخ می کنیم سپس رب را نیز به مواد اضافه

 کرده وسرخ می کنیم و بالاخره مغز لیموعمانی ها

 را خارج کرده ،با محلول زعفران وهل به مواد اضافه

می کنیم وسپس روی مواد به اندازه ای که آب روی

 مواد را بگیرد ،آب می کنیم وروی شعله پخش کن

 می گذاریم تا دو سه ساعتی قیمه با حرارت خیلی

 ملایم بپزد وبه اصطلاح جا بیفتد .قبل از سروکردن قیمه در

صورت تمایل گلاب و مقداری نمک را نیز به مواد اضافه

می کنیم .

 

روی قیمه را با خلال سیب زمینی تزیین می کنیم.

این خورشت برای 5 الی 6 نفر کافیست.

 


 
comment نظرات ()

 
سالاد سبزیجات بخارپز شده
نویسنده : نبوی - ساعت ٥:۱٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۳/۱
 

 

سالاد سبزیجات بخار پز

مواد لازم:

لوبیا سبز خلال شده :یک پیمانه

هویج خلال شده :یک پیمانه

کنسرو ذرت :نصف پیمانه

نخود فرنگی :نصف پیمانه

کرفس خرد شده:نصف پیمانه

باقلا پوست شده وخلال شده :نصف پیمانه

کلم بروکلی :یک پیمانه خرد شده

 

طرز تهیه :

ابتدا تمام مواد را غیر از کلم بروکلی بخار پز می کنیم وکلم

بروکلی را جدا در ظرفی با مقداری نمک می جوشانیم .سپس

مواد بخار پز شده را با ساقه های بروکلی آب پز شده مخلوط

می کنیم و در ظرف سرو می کنیم ..

 سالاد سبزیجات بخار پز

این هم ظرف ساده ایست که به عنوان بخار پز در بازار فروخته

می شود وکاربرد زیادی دارد

می توان این سالاد را با روغن زیتون بی بو وآب لیموی تازه

وکمی نمک نوش جان کرد .

اگر هم اهل رژیم نیستید با سس مایونز خوشمزه می شود.

سالاد سبزیجات بخار پز


 
comment نظرات ()