تجربیات آشپزی من

پخت ماهی صبور
نویسنده : نبوی - ساعت ۱٠:٥۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۸/٢٢
 

 

پخت  ماهی صبور

 

ماهی صبور نوعی ماهی جنوبیست که برای نوعی

 پخت خاصی به کار می رود .من خودم این مدل پخت

را روی ماهی قزل آلا  امتحان کردم ولی اصلا مزه پخت

 با ماهی صبور را نگرفت .فکر می کنم به خاطر این

 است که این ماهی چربی خاصی دارد که به خوشمزه

 تر شدن آن کمک می کند .

ماهی هرچه بزرگتر باشد خوشمزه تر و سیخ

 (استخوان ) هایش بزرگتر است وبالطبع خوردنش

 آسان تر می شود .

مواد لازم :

ماهی صبور :دو عدد

گشنیز : دو لیوان خرد شده

خرما :6 عدد

تمر هندی :نصف بسته

سیر :6 حبه بزرگ

پودر گشنیز :یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه :مقداری

نمک مقداری 

طرز تهیه :

 

ابتدا پولک های ماهی را تمیز کرده وشکم ماهی را 

 برش داده وتمیز می کنیم .ماهی را از شکم باز کرده 

و از مواد تهیه شده زیر روی آن را پر می کنیم .

سیر را رنده کرده   وبا  کمی روغن و فلفل تفت داده

با تمر هندی هسته در آمده وخرمای هسته در آمده و

له شده وگشنیز خرد شده مخلوط کرده وپودر گشنیز

 را به آن اضافه می کنیم وروی ماهی می مالیم به

 طوری که تمام شکم ماهی پر از این مواد شود

 سپس ماهی  را روی درجه حرارت 140 درجه  

 به مدت بیست تا نیم ساعت داخل فر از قبل گرم

شده می گذاریم  .هرچه ماهی بزرگتر باشد زمان پخت

 بیشتری لازم دارد .

 

در جنوب کشور ماهی را داخل تنور یا روی منقل

 می پزند ولی با زندگی آپارتمان نشینی این کار تقریبا

 غیر ممکن است .

 

این ماهی را باید با  شوید پلو یا سبزی پلویی که درون

 آن پیاز داغ وسیر داغ وکمی زرد چوبه  پخته شده

ودم شده است ،مصرف کرد .

البته استراحت بعد از خوردن ماهی فراموش نشود .

 


 
comment نظرات ()

 
سالاد الویه
نویسنده : نبوی - ساعت ٧:٥٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/۸/۱٧
 

سالاد الویه:

مواد لازم:

گوشت سینه مرغ پخته شده وریش ریش شده :یک سینه کامل

سیب زمینی متوسط آب پز شده : 10 عدد

تخم مرغ آب پز شده:5 عدد

هویج بزرگ آب پز شده : یک عدد

نخود فرنگی کنسروی یا آب پز شده :یک لیوان

خیار شور نمکی :تقریبا یک کیلو

سس مایونز: 5 قاشق غذا خوری پر برای داخل الویه

نمک:یک قاشق مربا خوری

طرز تهیه :

 شاید یکی از آسانترین وخوشمزه ترین سالاد ها این سالاد باشد .

ابتداسیب زمینی وتخم مرغ وهویج وخیار شور را رنده کرده با گوشت مرغ

 ونخود فرنگی مخلوط می کنیم .سپس در ظرف بزرگ دیگری سس مایونز را

 می ریزیم وکمی می زنیم وبا کمی نمک مخلوط کرده ومخلوط مواد را داخل

آن می ریزیم وخوب بهم می زنیم .از مواد به شکل های گوناگون بنا به سلیقه

داخل ظرف می ریزیم واز سس مایونز با چاقو یا ته قاشق رویش را صاف می

کنیم وتزیین را انجام می دهیم .وبرای اینکه مواد  طعم سس مایونز را به خود

بگیرد تقریبا یک ساعت داخل یخچال قرار می دهیم .

نکته 1:

توجه داشته باشید که سالاد الویه را حداکثر باید تا 48 ساعت مصرف کرد  در

 غیر این صورت ممکن است برای بدن ضرر داشته باشد .

نکته 2 : 

این مواد تقریبا برای 10 نفر است .شما می توانید مقدار آنرا با همین

 نسبت کم یا زیاد نمایید .

این سالاد رو بنا به در خواست مژگان جون نوشتم .امیدوارم درست کنه

وخوشش بیاد

 


 
comment نظرات ()