تجربیات آشپزی من

خوراک بامیه
نویسنده : نبوی - ساعت ٤:٠٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٦/٢٠
 

 

 

مواد لازم :

مدت پخت :20 دقیقه

بامیه متوسط :350 تا 400 گرم

سیر :سه حبه

پیاز متوسط :دو عدد

گشنیز خرد شده :3 قاشق غذا خوری

پودر گشنیز :نصف قاشق چایخوری

نمک :به میزان لازم

آب لیمو ترش تازه :3 تا 4 قاشق غذا خوری

آب :نصف پیمانه

فلفل دلمه ای  خرد شده :2 قاشق غذا خوری

گوجه فرنگی متوسط :سه عدد  (درشت خردشده )

فلفل سیاه :یک قاشق سر صاف مربا خوری

در صورت تمایل به تند بودن غذا می توان از فلفل قرمز استفاده کرد

طرز تهیه .:

ابتدا بامیه ها را حلقه حلقه می کنیم .

یکی از پیاز ها را با گشنیز خرد شده وسیر ها و نصف پیمانه

آب وفلفل سیاه در غذا ساز ریخته ومخلوط می کنیم .

 

از طرفی پیاز دیگر را خلالی کرده ودر مقدار کمی روغن

سر تفت می دهیم .احتیاج به تغییر رنگ پیاز نیست  فقط همین

که کمی تفت بخورد کافیست .

مواد داخل غذا ساز را به پیاز ها اضافه کرده وچند دقیقه ای

روی شعله گاز هم می زنیم تا مخلوط شود .بامیه های خرد شده

را نیز به مواد اضافه کرده  ودوسه دقیقه ای هم می زنیم .

گوجه فرنگی های درشت خرد شده را هم به مواد اضافه کرده

وآخر از همه فلفل دلمه ای وپودر گشنیز را اضافه می کنیم .

ترشی غذا را با آبلیمو ونمک غذا را اندازه کرده مواد

را داخل ظرف پیرکسی  که بعد از ریختن مواد به اندازه ی

یک بند انگشت  یا بیشتر خالی باشد ،با سر بسته

 داخل فر 180 درجه سلسیوس  به مدت 8 تا 10 دقیقه

در طبقه دوم فر قرار می دهیم .

 

غذا آماده است .

 

نکته ها :

همه ما انتظار داریم وقتی بامیه را حلقه حلقه

 می کنیم لیز شود وغیر قابل خوردن .ولی  دراین

غذا چون زمان پخت بامیه کوتاه است اصلا

برعکس تصور ما لیز نشد وخیلی هم بامیه های

 ترد وخوشمزه ای داد .

نکته دیگر اینکه این غذا چون غذای آب پزی است

 وخوراک محسوب می شود ،اصرار من

 بر خالی بودن سر ظرف پیرکس به خاطر

 همین است که موقعی که داخل فر گذاشته

میشود با اینکه درب ظرف بسته است

 کمی حجم مواد زیاد می شود و اگر خیلی

 لبالب پر باشد کمی به داخل فر سر ریز

 می شود وفر کثیف می شود .

نوش جان


 
comment نظرات ()

 
حمص لبنانی
نویسنده : نبوی - ساعت ٩:٠۸ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٢/٦/٦
 

 

مواد لازم :

نخود :یک لیوان

سیر :5 حبه

ارده (روغن کنجد ):  5قاشق غذا خوری

لیمو ترش :3 عدد

آب نخود پخته شده :9 قاشق غذا خوری

نمک  وفلفل :به میزان لازم

جعفری خورد شده:مقداری

روغن زیتون بی بو :3قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

ابتدا نخود ها را 12

تا 24 ساعت قبل از پخت خیس می کنیم .در مدتی

که نخود خیس می خورد ،چند بار آب نخود را عوض

 می کنیم تا نفخ نخود از بین برود

.وقتی نخود ها خوب خیس خورد وبزرگ شد ،نخود ها

را پوست می کنیم ومی گذاریم تا با

تا با درجه حرارت ملایم
بپزد .


DSC01591   Copy

تقریبا یک ونیم تا دو ساعت برای پخت نخود کافی است .بعد از پخت کمی می گذاریم تا خنک شود .

DSC01594   Copy

از طرفی سیر هارا با پشت

چاقو له کرده همرا با نخود ها وروغن زیتون و ارده وسیر و آب نخود پخته شده داخل

مخلوط کن یا غذا ساز

می ریزیم تا خوب مخلوط شود وتقریبا باید له بشود .به مواد

نمک وفلفل  وآب لیموی تازه  برحسب میزان دلخواه اضافه کرده

وسرو می کنیم

DSC01600   Copy

.حمص کمی ترش تر باشد خوشمزه تر است .

برای رویش می توان از

جعفری خرد شده ولیموی تازه وفلفل پاپریکا استفاده کرد .

DSC01604   Copy

نوش جان

این غذا هم به عنوان غذای اصلی وهم به نوان پیش غذا سرو می شود .

DSC01607   Copy


 
comment نظرات ()