تجربیات آشپزی من

نان قیفی
نویسنده : نبوی - ساعت ٥:٥٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۳/۱٢/۱٤
 

 

مواد لازم. برای 8 عدد قیف :

آرد الک شده :300 گرم یا یک لیوان ویک چهارم لیوان 

خمیر مایه ی فوری :یک قاشق غذاخوری 

شکر :یک قاشق سوپ خوری 

روغن مایع :دو قاشق سوپ خوری 

شیر ولرم :سه چهارم پیمانه یا لیوان 

زرده ی تخم مرغ برای رومال کردن :یک عدد 

قیف فلزی 

زرد چوبه : سر قاشق چای خوری 

نمک : مقداری 

طرز تهیه :

ابتداشیر ولرم وشکر را مخلوط می کنیم و

مایه خمیر را به آن اضافه می کنیم.

سپس رویش را می پوشانیم تا در شیر حل شود .

البته می دانیم که حل نمی شود بلکه به عمل می آید .

در ظرف دیگری روغن ونمک وزرد چوبه ومخلوط

خمیرمایه را اضافه می کنیم وآرد الک شده را

کم کم به مواد اضافه کرده وخوب ورز می دهیم .

بعد از ورز دادن دستهای خود را تمیز کرده وبه

خمیر دست می زنیم .اگر به دست نچسبید

یعنی آردش اندازه بوده ولی اگر کمی بدست

چسبید کمی آرد اضافه کرده ودوباره ورز می دهیم .

ورز دادن در این مرحله خیلی مهم است .در مرحله

آخر دستهای خود را به آرد آغشته کرده وخمیر

را به صورت گلوله درست کرده وداخل کیسه فریزر

می گذاریم ودر جای گرمی یعنی نزدیک شوفاژ

یا بخاری قرار می دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود .

تقریبا دو یا سه ساعت زمان می برد .

بعد از این که خمیر پف کرد وحجمش دو برابر شد

از خمیر به اندازه نارنگی کوچک برداشته ونوار باریکی

به قطر نیم سانت یا کمی بیشتر درست کرده و

دور قیف می پیچیم .

 

 

 

در این فاصله فر را روشن کرده

تا زودتر گرم شود درجه ی فر باید روی 180 درجه تا 200

باشد .که بستگی به گرمای فر دارد ..قیف هارا

با فاصله به صورت واژگون وایستاده داخل سینی

فر گذاشته وبا چرتکه روی خمیر ها زرده ی تخم مرغ

می زنیم وداخل فر گذاشته وبه مدت پانزده تا بیست دقیقه

داخل فر می گذاریم تا روی خمیر ها کمی طلایی شود .

برای جدا کردن خمیر از قیف دو دستمال تمیز

برداشته وبا یک دست روی خمیر ها را وبا دست

دیگر قیف را گرفته وخمیر را از دور قیف جدا می کنیم .

نان های قیفی آماده است شما می توانید

با هر آنچه میل داشته باشید آن را پر کنید .من

با مواد پیتزا پر کردم ولی به عنوان پیشنهاد شما

می توانید باسالاد الویه ویا پنیر وسبزی

ویا ....... پر کنید .

 

نوش جونتون


 
comment نظرات ()

 
آش دوغ اردبیل
نویسنده : نبوی - ساعت ٧:٤٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۳/۱٢/٢
 

این آش دوغ از دستور غذایی یک خانم اردبیلی است که فوق العاده خوشمزه است وبا آش دوغ گردنه ی حیران اصلا قابل مقایسه نیست

84ly_dsc_4445_-_copy.jpg

مواد لازم برای شش نفر

نخود :دو سوم پیمانه ی پلو پز

برنج :یک پیمانه پلو پز

پیاز داغ :مقداری

گوشت چرخ کرده همراه با پیاز رنده شده :مقداری

دوغ پاکتی :یک پاکت

ماست یک ونیم کیلویی لبنیاتی :یک سطل

گشنیز وتره :مقداری

زرد چوبه ونمک :مقداری

نعنا داغ :مقداری

سفیده تخم مرغ :یک عدد

علت این که میزان گوشت ونمک و سبزیجات را نگفتم به خاطر این

 است که بعضی ها پر سبزی تر وشور تر وپرگوشت تر دوست دارند .

طرزتهیه :

 سطل ماست را چند ساعتی حدود 4 ساعت از یخچال خارج

می کنیم تا کمی ترش تر شود .یا از شب بیرون بگذارید .

ابتدا نخود ها را از شب قبل خیس کرده وسعی می کنیم چندین بار آبش

را دوربریزم ودوباره خیس کنیم .صبح نخود ها را می پزیم .

 

در قابلمه ای دیگر دوغ وماست را مخلوط کرده وسفیده را داخل آن

 می زنیم وخوب با مواد مخلوط می کنیم تا اصلا اثری از سفیده

داخل دوغ وماست نباشد ..قابلمه را روی اجاق گاز گذاشته وبرنج

 را به آن اضافه می کنیم تا دانه باز کند وهر چند بار بهم می زنیم .

از طرف دیگر پیاز داغ را درست کرده وکنار می گذاریم ودر ظرفی دیگر

یک پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده وقلقلی درست می کنیم .

وقتی برنج ها دانه باز کرد پیاز داغ وگوشت قلقلی ونخود را داخل قابلمه

می ریزیم وخوب هم می زنیم .کلا این غذا طوری نیست که به امان خدا

رها شود تا پخته شود بلکه باید حواسمان کامل به غذا باشد .

وقتی احساس کردیم غذا جا افتاده سبزیجات خرد شده وادویه جات

را اضافه کرده وزیر گاز را خاموش می کنیم وبرای تزیین از نعنا داغ

استفاده می کنیم .

شرمنده من نعناداغش رو فراموش کرده بودم برای همین با سبزی تزیین کردم


 
comment نظرات ()