تجربیات آشپزی من

باقلوای عربی با خمیر یوفکا
نویسنده : نبوی - ساعت ۱٠:۱٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۳/٥/٢٥
 

باقلوای عربی با خمیر یوفکا

DSC00700   Copy

این باقلوا را با دستور خود خمیر یوفکا 9595 درست کردم

وچون تجربه جالبی شد برایتان درج می کنم

DSC00667   Copy

مواد لازم :

خمیر یوفکا (فیلو) 9595 :یک بسته

گردوی خرد شده : 200 گرم تا 250 گرم

شکر :800   گرم  

گلاب:یک لیوان

آب : 2 لیوان

هل پودر شده : یک قاشق چای خوری سر صاف

دارچین : به میزان لازم

روغن مایع : به میزان لازم

خلال پسته یا پود پسته برای تزیین

 

طرز تهیه : 

ابتدا قبل از تصمیم به درست کردن باقلوا ، خمیر را 12

ساعت قبل از درست کردن باقلوا از فریزر خارج کرده و داخل

یخچال قرار می دهیم تا خمیر با حرارت یخچال باز شود .

در این فاصله 12 ساعته گردو را خرد کرده وشیره ی باقلوا را

درست می کنیم به این صورت که ابتدا شکر وآب را داخل ظرفی

می ریزیم ومی گذاریم روی اجاق بجوشد .وقتی جوش آمد اگر

کف سیاهی بالا آمد کف را می گیریم وگلاب وهل را اضافه

می کنیم تا شیره ما کمی بجوشد .شیره را می گذاریم

تا خنک شود .

بعد از 12 ساعت خمیر را از داخل یخچال خارج کرده و

پلاستیک خمیر را طوری برش می زنیم که بتوانیم خمیر را راحت

از آن لایه لایه خارج کنیم وبعد از خارج کردن هرلایه پلاستیک

 را دوباره روی خمیر ها قرار دهیم .چراکه خمیرها خیلی

زود خشک می شوند .

ابتدا قالب مورد نظر را که می تواند هر قالبی چه فلزی

وچه پیرکس باشد را چرب می کنیم واولین لایه را روی آن قرار

می دهیم .با روغن مایع روی لایه را چرب کرده وکمی با آب پاش

گلاب روی آن می پاشیم .

DSC00666   Copy

به همین ترتیب 6 یا 7 لایه را روی هم

گذاشته وبعد از لایه هفتم ، گردوهای خرد شده را روی لایه

پخش می کنیم سطحش را صاف می کنیم .پودر دارچین روی

گردوها می ریزیم ولایه هشتم را روی گردوها قرار می دهیم

وبازهم 8 لایه دیگر روی گردوها به همان ترتیب گفته شده

می گذاریم

 ..DSC00669   Copy

وقتی لایه آخر را گذاشتیم قبل از اینکه روغن

وگلاب بزنیم ، با کف دست مواد را کمی فشار داده و با چاقو

آرام آ رام به شکل مربع یا لوزی می بریم . ممکن است موقع

برش لایه ها برداشته شود یا جابجا شود .این دیگر هنر شماست

که نگذارید لایه ها بلند شود .

DSC00671   Copy

وقتی برش خورد با برس دوباره روغن مایع می مالیم وگلاب پاشی

می کنیم .واگر خلال پسته داریم داخل باقلواها می توان فرو کرد

اگر نداشتیم پود پسته روی آن می پاشیم .

باقلوا را داخل فری که از قبل روشن کرده ایم با درجه 180 درجه

 در طبقه دوم قرار می دهیم .

تقریبا بیست دقیق تا 25 دقیقه زماه پختش کافیست .

اگر شما هم مثل من باقلوای برشته شده وطلایی شده را

دوست دارید می توانید باقلوا را برای مدت کوتاهی در گریل

اجاق گاز بگذارید تا روی آن طلایی شود .فقط حواستان باشد

واز گاز وفر دور نشوید تا باقلوا نسوزد وزیادی برشته وسوخته نشود .

DSC00672   Copy

 

(اگر می بینید روی باقلواها پود پسته یا خلال پسته ندارد

تعجب نکنید .این باقلوای سری اول بود که بعدا موقع شیره

روی باقلوا پودر پسته پاشیدم )

باقلوا را می گذارید تا کاملا خنک شود .وقتی خوب سرد شد

شیره ی کاملا سرد شده را روی آن می ریزیم ومی گذاریم

مدت یک ساعت یا بیشتر باقلوا داخل شیره بماند تا شیره

جذب باقلوا شود ..

بعد از این مدت دوباره روی برش های قبلی برش زده وداخل

ظرف می چینیم .

 

واقعا نوش جانتاDSC00691   Copyن .فقط در خوردن افراط نکنید وگر نه مثل من

صورتتان جوش می زند .چشمک


 
comment نظرات ()