تجربیات آشپزی من

آش دوغ اردبیل
نویسنده : نبوی - ساعت ٧:٤٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۳/۱٢/٢
 

این آش دوغ از دستور غذایی یک خانم اردبیلی است که فوق العاده خوشمزه است وبا آش دوغ گردنه ی حیران اصلا قابل مقایسه نیست

84ly_dsc_4445_-_copy.jpg

مواد لازم برای شش نفر

نخود :دو سوم پیمانه ی پلو پز

برنج :یک پیمانه پلو پز

پیاز داغ :مقداری

گوشت چرخ کرده همراه با پیاز رنده شده :مقداری

دوغ پاکتی :یک پاکت

ماست یک ونیم کیلویی لبنیاتی :یک سطل

گشنیز وتره :مقداری

زرد چوبه ونمک :مقداری

نعنا داغ :مقداری

سفیده تخم مرغ :یک عدد

علت این که میزان گوشت ونمک و سبزیجات را نگفتم به خاطر این

 است که بعضی ها پر سبزی تر وشور تر وپرگوشت تر دوست دارند .

طرزتهیه :

 سطل ماست را چند ساعتی حدود 4 ساعت از یخچال خارج

می کنیم تا کمی ترش تر شود .یا از شب بیرون بگذارید .

ابتدا نخود ها را از شب قبل خیس کرده وسعی می کنیم چندین بار آبش

را دوربریزم ودوباره خیس کنیم .صبح نخود ها را می پزیم .

 

در قابلمه ای دیگر دوغ وماست را مخلوط کرده وسفیده را داخل آن

 می زنیم وخوب با مواد مخلوط می کنیم تا اصلا اثری از سفیده

داخل دوغ وماست نباشد ..قابلمه را روی اجاق گاز گذاشته وبرنج

 را به آن اضافه می کنیم تا دانه باز کند وهر چند بار بهم می زنیم .

از طرف دیگر پیاز داغ را درست کرده وکنار می گذاریم ودر ظرفی دیگر

یک پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده وقلقلی درست می کنیم .

وقتی برنج ها دانه باز کرد پیاز داغ وگوشت قلقلی ونخود را داخل قابلمه

می ریزیم وخوب هم می زنیم .کلا این غذا طوری نیست که به امان خدا

رها شود تا پخته شود بلکه باید حواسمان کامل به غذا باشد .

وقتی احساس کردیم غذا جا افتاده سبزیجات خرد شده وادویه جات

را اضافه کرده وزیر گاز را خاموش می کنیم وبرای تزیین از نعنا داغ

استفاده می کنیم .

شرمنده من نعناداغش رو فراموش کرده بودم برای همین با سبزی تزیین کردم


 
comment نظرات ()