تجربیات آشپزی من

خوراک زبان با سس مخصوص
نویسنده : نبوی - ساعت ٧:٠۱ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/٢/٢٥
 

 

خوراک زبان  با سس مخصوص

مواد لازم برای خوراک :

یک عدد زبان گوساله متوسط

پیاز بزرگ :یک عدد نگینی خرد شده

برگ بو :چند برگ

رز ماری تازه یا پودر شده :کمی

سیر :2 حبه

فلفل سیاه :یک قاشق چایخوری

زنجفیل :نصف قاشق چایخوری

زیره سیاه یا سبز:نصف قاشق چایخوری

کرفس:یک پیمانه خرد شده

 

طرز تهیه :

ابتدا زبان را خوب شسته وغده های زیر زبان را جدا کرده وخوب

 تمییز می کنیم .سپس قابلمه را پر از آب می کنیم و می گذاریم

خوب بجوشد وکف های حاصل روی زبان را می گیریم .سپس آب

آن را خالی کرده و بقیه مواد را روی آن می ریزیم وتا نیمه پر از

آب می کنیم ومی گذاریم بجوشد وقتی جوشید حرارت را کم

می کنیم وتقریبا سه ساعت زمان لازم دارد تا خوب بپزد .البته

 زمان پخت به کوچکی وبزرگی زبان بستگی دارد .

وقتی خاطر جمع شدیم که زبان پخت آن را از قابلمه خارج کرده

وهمان طور که داغ است پوست می کنیم وبعد از پوست کردن

 آن را با یک چاقوی تیز برشهای اریب و یک سانتی می زنیم .بعد

 از برش کمی می گذاریم سرد شود وسپس در روغن داغ در

ظرف تفلون تفت خیلی کوتاهی می دهیم .

سپس آب های باقیمانده از زبان را اگر زیاد بود می گذاریم

بجوشد تا به یک پیمانه تقلیل پیدا کند .

مواد لازم برای سس روی زبان :

آب زبان :یک پیمانه

آرد نشاسته ذرت :یک قاشق غذا خوری

خامه :یک قاشق غذا خوری

رب گوجه فرنگی :یک قاشق غذا خوری

قارچ :200

فلفل دلمه ای : در صورت تمایل ،مقداری

نمک : مقداری

آبلیمو : مقداری

ابتدا آرد نشاسته ذرت را در مقدار کمی آب خوب حل کرده

وسپس آب زبان را به آنها اضافه کرده ومی گذاریم روی حرارت

ملایم بپزد سپس  قارچ ها را از عرض برش زده ودر مقداری

روغن کمی تفت می دهیم وداخل این مواد می ریزیم .سپس

 مواد را به دو قسمت کرده ، به یک قسمت از آنها رب گوجه

فرنگی  می زنیم وخوب می کنیم وکمی نمک وآبلیمو هم اضافه

کرده ومی توان روی زبانها ریخت . به سس سفید هم خامه را

اضافه کرده وکمی نمک و آبلیمو نیز به آن اضافه می کنیم و 

 می توانیم از این مواد روی زبان بریزیم . البته به صورت یک در

 میان .یعنی یک ردیف سس قرمز وردیف دیگر سس سفید

وبرای تزیین از انواع مختلف مواد غذایی می توانید استفاده کنید.

 


 
comment نظرات ()