تجربیات آشپزی من

کبه عربی
نویسنده : نبوی - ساعت ٥:۱۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٥/۱٧
 

 

ُکبّه

مواد لازم برای ٢۵ عدد کبه:

 

برنج :3 پیمانه

سیب زمینی متوسط آب پز شده : یک عدد

گوشت چرخ کرده :250 گرم

پیاز بزرگ:یک عدد

زرشک :2 قاشق غذا خوری

خلال بادام :2 قاشق غذا خوری

رب گوجه فرنگی :یک قاشق غذا خوری

فلفل سیاه :2 قاشق چای خوری

نمک :مقداری            

ادویه کاری :مقداری

زرد چوبه :یک ونیم قاشق مربا خوری

تخم مرغ دو  عدد :

طرز تهیه:

ابتدابرنج ها را با مقداری آب می گذاریم تا روی حرارت

 ملایم بپزد .تا حدی که برنج ها مثل برنج شیر برنج

 شود .اگر آبش خشک شد باز هم آب اضافه کرده تا خوب

 بپزد و وقتی خوب پخت وله شد وآبی برایش باقی نماند

 آن را کنار می گذاریم تا سرد شود.

از طرف دیگر سیب زمینی را با رنده ریز رنده کرده وبا

برنج ها مخلوط می کنیم ..اگر بخواهیم کبه یک

 دست تری داشته باشیم این مواد را با چرخ گوشت

 با هم چرخ می کنیم .سپس یک عدد تخم مرغ وکمی

 نمک وزرد چوبه را به مواد اضافه کرده وورز می دهیم .

مواد آماده شده را کنار می گذاریم ورویش را

 می پوشانیم تا مواد داخل کبه را درست کنیم .

ابتدا پیاز را خرد کرده با مقداری روغن تفت می دهیم

Image Hosted by Free picture hosting at www.iranxm.com

وفلفل وکاری را همراه با گوشت به آن اضافه کرده و

تفت می دهیم .رب را هم به مواد اضافه کرده وآخر

سر هم زرشک وخلال بادام ودر صورت تمایل گردوی

 خرد شده را به آن اضافه می کنیم.

در ظرفی جدا گانه سفیده تخم مرغ را از زرده جدا کرده

وکمی با چنگال می زنیم .

در یک سینی مقداری آرد ریخته تا کبه های آماده را

 داخل آن بگذاریم .

گلوله ای تقریبا به اندازه نارنگی از مواد برنج

وسیب زمینی برداشته ووسط آن را گود می کنیم .

Image Hosted by Free picture hosting at www.iranxm.com

 از مواد گوشتی آماده داخل آن می ریزیم ودرب کبه

را می بندیم وبه صورت بیضی در می آوریم .

سپس در سفیده تخم مرغ می غلتانیم وروی ظرف

 آرد پاشیده می گذاریم .

برای سرخ کردن از ماهیتابه نچسبی که تقریبا روغن

 زیادی را در آن ریخته ایم ، استفاده می کنیم .وقتی

 روغن داغ شد روی کبه ها می توانیم کمی آرد بپاشیم

 تا از چسبیدن ووارفتن جلوگیری کنیم .فقط دقت داشته

باشید برای چرخاندن کبه ها عجله نکنید تا باعث باز

 شده آن ها نشوید .

Image Hosted by Free picture hosting at www.iranxm.com

قبل از سرخ کردن می توانید کبه را بعد از سفیده

در آرد سوخاری همراه با آرد بغلتانید .

در اصل کبه با کشمش درست می شود ولی چون

بعضی ها طعم کشمش را دوست ندارند به جای آن

از زرشک استفاده کردیم .

Image Hosted by Free picture hosting at www.iranxm.com


 
comment نظرات ()