تجربیات آشپزی من

پخت ماهی صبور
نویسنده : نبوی - ساعت ۱٠:٥۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۸/٢٢
 

 

پخت  ماهی صبور

 

ماهی صبور نوعی ماهی جنوبیست که برای نوعی

 پخت خاصی به کار می رود .من خودم این مدل پخت

را روی ماهی قزل آلا  امتحان کردم ولی اصلا مزه پخت

 با ماهی صبور را نگرفت .فکر می کنم به خاطر این

 است که این ماهی چربی خاصی دارد که به خوشمزه

 تر شدن آن کمک می کند .

ماهی هرچه بزرگتر باشد خوشمزه تر و سیخ

 (استخوان ) هایش بزرگتر است وبالطبع خوردنش

 آسان تر می شود .

مواد لازم :

ماهی صبور :دو عدد

گشنیز : دو لیوان خرد شده

خرما :6 عدد

تمر هندی :نصف بسته

سیر :6 حبه بزرگ

پودر گشنیز :یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه :مقداری

نمک مقداری 

طرز تهیه :

 

ابتدا پولک های ماهی را تمیز کرده وشکم ماهی را 

 برش داده وتمیز می کنیم .ماهی را از شکم باز کرده 

و از مواد تهیه شده زیر روی آن را پر می کنیم .

سیر را رنده کرده   وبا  کمی روغن و فلفل تفت داده

با تمر هندی هسته در آمده وخرمای هسته در آمده و

له شده وگشنیز خرد شده مخلوط کرده وپودر گشنیز

 را به آن اضافه می کنیم وروی ماهی می مالیم به

 طوری که تمام شکم ماهی پر از این مواد شود

 سپس ماهی  را روی درجه حرارت 140 درجه  

 به مدت بیست تا نیم ساعت داخل فر از قبل گرم

شده می گذاریم  .هرچه ماهی بزرگتر باشد زمان پخت

 بیشتری لازم دارد .

 

در جنوب کشور ماهی را داخل تنور یا روی منقل

 می پزند ولی با زندگی آپارتمان نشینی این کار تقریبا

 غیر ممکن است .

 

این ماهی را باید با  شوید پلو یا سبزی پلویی که درون

 آن پیاز داغ وسیر داغ وکمی زرد چوبه  پخته شده

ودم شده است ،مصرف کرد .

البته استراحت بعد از خوردن ماهی فراموش نشود .

 


 
comment نظرات ()